Twee Bitcoin-boeren hebben $1,5M aan elektriciteit gestolen in Bulgarije.

18. August 2020 Aus Von admin

Twee Bulgaarse staatsburgers zijn aangeklaagd voor de diefstal van bijna 1,5 miljoen dollar aan elektriciteit die wordt gebruikt om crypto-mijnbouwbedrijven illegaal te exploiteren.

De Bulgaarse autoriteiten hebben twee mannen gearresteerd voor het illegaal aftappen van meer dan 1,5 miljoen dollar aan elektriciteit voor het exploiteren van twee crypto-mijnboerderijen.

Volgens een rapport van 14 aug. uit Bulgarije zijn vandaag twee mannen gearresteerd in verband met de diefstal van $1,5 miljoen aan elektriciteit die gebruikt werd voor de winning van Bitcoin (BTC) in het kleine stadje Kyustendil.

Vertegenwoordigers van het Oblastdirectoraat van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (ODMVR) en CEZ Electro Bulgaria spraken op een persconferentie en verklaarden dat de twee Bulgaarse staatsburgers van Sofia, 31 en 38 jaar oud, 3-6 maanden lang werden betrapt op trechtervlugheid naar hun twee illegale crypto-mijnbouwbedrijven. Er zijn echter aanwijzingen dat het mijnbouwapparaat daar al meer dan een jaar ligt.

CEZ Adjunct-directeur Philip Yordanov zei dat dit „de grootste diefstal“ van elektriciteit was die het nutsbedrijf ooit had ontdekt. Het gestolen bedrag was genoeg om de naburige gemeente ongeveer een maand van stroom te voorzien.

De twee mannen werden 24 uur lang door de politie vastgehouden voordat ze werden vrijgelaten om te wachten op een proces.

Niet uniek voor Europa

In veel landen hebben gewetenloze crypto-mijnwerkers geprobeerd om de stroom uit het netwerk te halen naarmate ze zich meer bewust werden van de rentabiliteit van de penningen.

Een van de grootste diefstallen vond plaats in China in juli 2019, toen 22 verdachten werden gearresteerd nadat ze naar verluidt betrokken waren bij een illegale crypto-mijnbouwbedrijf met behulp van $3 miljoen aan gestolen elektriciteit. De politie nam 4.000 mijnbouwwerken in negen verschillende fabrieken in beslag.

De Russische autoriteiten hebben ook geprobeerd de Bitcoin-mijnwerkers die stroom stelen aan te pakken. In juni arresteerde de politie een 30-jarige mijnwerker die beschuldigd werd van het stelen van bijna $500.000 aan elektriciteit uit het elektriciteitsnetwerk van de staat. Een andere verdachte en zijn negen vermeende medeplichtigen werden in maart gearresteerd in een soortgelijk incident waarbij elke maand $200.000 aan elektriciteit werd gestolen om crypto te ontginnen.